Spring naar inhoud

Pim Wiersinga dingt mee naar Halewijnprijs 2010

25 juli 2010

 
Mede vanwege mijn roman Het papieren gezicht ben ik genomineerd voor de Halewijnprijs 2010. De Halewijnprijs is “de literatuurprijs van de stad Roermond die jaarlijks wordt uitgereikt aan een auteur die meer belangstelling verdient”. Dit vind ik een nobele doelstelling… Sommige boeken verdienen meer belangstelling dan ze krijgen, en dat geldt ook voor sommige boeken van mij. Sommige van de eerdere winnaars heb ik ook hoog zitten, namen: Ton van Reen, Gijs IJlander, Allard Schröder, Arthur Japin, Adriaan Jaeggi, Tommy Wieringa en Peter Delpeut.

Uit het persbericht:

Pim Wiersinga (1954) debuteerde in de jaren negentig met Honingvogels. Met zijn vuistdikke roman Gracchanten trad hij volgens het AD in het voetspoor van Couperus en Vestdijk. Later volgden Tropenzomer en Het papieren gezicht. De laatstgenoemde roman, waarin een danser zijn jeugd verliest en de liefde verder weg lijkt dan ooit, verscheen in 2009 bij Compaan uitgevers in Maassluis. Voor de Halewijnprijs 2010 zijn, naast Wiersinga, genomineerd: Jan Baeke, Machteld Bouma, Willem G. van Maanen, Jeroen Thijssen, Vrouwkje Tuinman, Han van der Vegt en Margot Vanderstraeten.

De driekoppige jury (Aernout Casier, Pol Kranen en Andrea Lion) maakt in september bekend wie de Halewijnprijs 2010 wint. De uitreiking van de prijs is op zaterdag 11 december in Roermond.

From → Uncategorized

2 reacties
  1. proficiat met de nominatie! op naar de volgende!

  2. Dank je wel, Julie O’Yang – was ik nog vergeten te zeggen. Ik vind het leuk dat ik voor deze prijs genomineerd ben. Ook als een ander hem wint. En zeker als eminence grise Willem G. van Maanen hem wint!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: